Aktuellt veckobrev för förskoleklass.

Veckobrev för förskoleklass inför v. 23 och 24

Den här veckan har vi arbetat med sista kapitlet i Mondomatten. Det handlar om dubbelt och hälften, hela och halva saker, symmetri och antal till 100.

På musiken har vi tränat sånger till skolavslutningen.

På naturpasset var vi på skolgården för att vi fick nya elever i klassen. Barnen fick ett papper med olika blad från skolgården som var halva. Uppgiften var att leta ”andra halvan” av bladen. Två och två gick barnen tipspromenad där uppgiften var att lösa symmetriproblem. Alla var jätteduktiga!

Vi arbetar även med blommor, pollen och bin.

Vi har nu 5 skoldagar kvar! Vi arbetar nu på att avsluta och göra klart arbeten och göra roligheter tillsammans.

Det har varit fantastiskt roligt och stimulerande att arbeta med era barn. Barnen är vetgiriga och kunniga och empatiska. När det uppstår problem så går det väldigt bra att samtala om det i klassen och barnen själva har så kloka idéer till lösningar. Gör man fel – så gör man rätt nästa gång.

Nästa torsdag kommer Jenny som ska ha barnen i år 1 och hälsar på klassen.

Nästa år kommer Tore från klass 1 att börja i klassen. Tore är med oss ibland för att skola in sig i klassen.

Vi har även ett tvillingpar en flicka och en pojke som har börjat i klassen, Emeldina och Emeldin. Det är ännu inte helt bestämt vilken klass de ska fortsätta att gå i.

När Theodor flyttade så blev Karin ensam klassförälder. Är det någon som vill vara klassförälder med Karin?

Skolavslutningen är den 13/6 kl.18.30 . Skolavslutningen är på Gammelbos scen och föräldrar och familj sitter och står i trädgården. Barnen samlas 5 min innan på skolgården. Vi marscherar sen in. När allt är slut samlas vi på stockarna och säger hejdå.

Trevlig helg! / Lisa

Sidan uppdaterad: 2017-06-01 13.24