Klass 1

I 1:an går det 18 elever. Jenny Joahnsson är klasslärare.

Den här veckan har vi jobbat kring de olika länderna som vår mat hämtat sin inspiration från. I tisdags när det var FN-dagen gjorde vi fredsduvor, som ni ser på bilden ovan.

Barnen har också skrivit sagor tillsamman med en elev i klass 4. De fick se början på den afrikanska filmen Kirikou och sedan skriva en fortsättning. Berättelserna blev mycket bra och barnen har fått sina berättelser, en del tog med sig den hem och en del satte in den i sin pärm. Vi kommer att se klart filmen på fredag och se om barnens historier stämmer med filmen.

Vår speciallärare Mona har gjort bedömningen att alla barn är på god väg med läsinlärningen, så istället för att jobba med några enskilda elever vid fler tillfällen kommer hon att läsa med alla barn i klassen istället. Så om de berättar att de läst för Mona så är det inte för att träna extra, utan för att vi får möjlighet att ge alla elever av den tiden.

Nästa vecka (v.44) är det höstlov.

Veckan efter börjar jag med utvecklingssamtalen. Jag skickar med listan hem med tider. Några av er har lämnat in lappar, men inte fått någon tid. Jag kommer att kontakta er och bestämma en tid tillsammans med er.

Jag hoppas att alla får ett bra höstlov.

ssen håller till i Skogsgläntan där F:an, fritids och matsalen finns.

Sidan uppdaterad: 2017-10-26 15.38