Aktuellt veckobrev klass 1

Veckobrev inför v.40-41

Hej!

På tisdag 3/10 på föräldramötet träffas vi 16.30 i idrottshallen. Där kommer ni få höra barnen i F-3 sjunga tillsammans. De som ska lämna in loppissaker kan göra det på måndag och tisdag. Fikat lämnas i matsalen på strax innan 16.30.

De elever som kommer på kvällen kommer att sluta tidigare fredagen den 27/10. Jag återkommer om tid. De barn som är på fritids stannar som vanligt.

I klassen har vi avslutat vårt arbete med svampar genom att göra egna svampar av toarullar och papptallrikar. Tack för alla toarullar! De finns i klassrummet på tisdag så ni kan se dem. Nästa område inom ämnet NO kommer att handla om ämnens olika egenskaper som flytförmåga, magnetism och ledningsförmåga.

I SO-ämnena jobbar vi med familjen och hur olika familjer kan se. Vi kommer att jämföra dagens familj med hur familjerna såg ut för ca 100 år sedan.

Denna vecka har Mona Fernström, speciallärare, lyssnat på alla barn då de läst. Det är ett bedömningsstöd från skolverket som ska genomföras i alla ettor i landet. De som behöver extra träning för att komma igång med läsningen kommer att få det av Mona. Barnen kommer också att göra motsvarande arbete i matematik med träffa Fredrik Svensson, speciallärare, som testar hur deras matematikkunskaper ser ut. Han kommer också att jobba med de elever som behöver extra stöd.

På skolan har vi pratat mycket om stämningen på lektioner och raster. Vi jobbar aktivt med att förändra tråkig attityd och språk. Efter vår diskussion har Jimmy skrivit ihop detta om hur vi jobbar.

Skolledning och personal på Ås skola har diskuterat rastverksamheten på skolan. Vi arbetar för att främja ett positivt och inkluderande klimat i skol- och rastaktiviteter. Vi vill aktivt arbeta för att förbättra rastaktivitetsmiljön för skolans alla elever. Vi arbetar för att stävja olämpligt språkbruk och att alla som går på Ås skola skall respektera varandra samt tillsägelser från vuxna. Det här är något som vi givetvis kommer att följa upp med er som vårdnadshavare på föräldramöten etc.

Trevlig helg  Jenny

Sidan uppdaterad: 2017-09-29 07.45