Aktuellt veckobrev klass 4

Veckobrev inför v. 6-7

Hej.

Nu är vi igång med vårterminen, och snart är det sportlov. Det har varit en hackig start för mig, men nu är jag frisk och redo att arbeta för fullt. Det är mycket på gång de närmaste veckorna.

Vi börjar med torsdag nästa vecka, den 15 februari. Då det är friluftsdag. Klass 4-6 åker då buss till Digerberget, där vi åker längdskidor samt pulka el dyl. En del av er kanske behöver låna saker på Fritidsbanken https://www.fritidsbanken.se/fritidsbank/nora/länk till annan webbplats . Eleverna får ha med sig fika om de vill, men skolan bjuder på korv och hamburgare till lunch. Ska de åka pulka behöver de ha med sig hjälm. Man får ha med både skidor och pulka/dyl, naturligtvis. Stugan kommer att vara öppen så att man kan gå in och värma sig och låna toaletten. Bussen går från skolan kl 8.15 på morgonen, och vi åker från Digerberget kl 13.00. Man kan hoppa av vid sin hållplats på vägen hem, eleverna slutar när vi kommer tillbaka. Tänk på att eleverna har varma kläder och skor, överdragsbyxor/ täckbyxor är nästan ett måste. Om det finns någon elev som inte har en hjälm, kan sådan lånas av Wiesia på måndagen eller onsdagen innan.

V 8 är det sportlov, och eleverna har ledigt.

V 9 börjar badet. Fyrorna badar på onsdagar. Vi håller på t o m v 16.

Onsdag V 9 n kommer Thomas Hegerfors till oss för att lära oss att göra film. Filmskapande står under kunskapskraven för bild i åk 4-6, så då passar jag på att ta det en hel förmiddag när jag får experthjälp. Vi badar ju sist på dagen, så det blir först film, sen bad den dagen.

Tisdag v 11, den 13 mars, kommer skolverket till oss för att göra ett prov i NO och matte. De kommer att hålla på hela dagen. Det är en rikstäckande undersökning för att se hur svenska 4:or ligger till i dessa ämnen, och Ås skola har blivit utvald att medverka. På torsdag samma vecka, den 15 februari kommer tandhygienisten för att informera 4:orna om munhälsa.

Pga olycka är Uffe sjukskriven på längre tid. Vi har därför fått göra om schemat (igen) för att det ska passa vikariens tider. Vikarier kommer att bli Marianne Jonkheid, SO, och Pontus Bååth, teknik. Marianne kommer dessutom att ta över en mattelektion i veckan så att jag kan få jobba med mindre grupper i matte en timme i veckan, utöver de extralektioner jag redan har. Skickar därför hem ett nytt aktuellt schema i nästa vecka.

Som vanligt kontaktar ni mig om ni undrar över något.

Mvh Ann

Sidan uppdaterad: 2018-02-09 14.25