Matråd

Matrådet träffas två gånger per termin för att diskutera matsedeln och trivseln i matsalen.

Matrådsprotokoll Ås skola 151013

Närvarande: Elevrepresentanter från alla klasser, kostchef Sabina, kökspersonal Ronny och ordförande för matrådet Annika

• Vi diskuterar vad ett råd är för något? Vi kommer fram till att ett råd kan få oss att framföra olika åsikter och påverka vår matsituation positivt.
  • Sabina berättar om att alla skolor och två förskolor i Nora kommun ”svinnmäter”.  På Ås skola verkar det som att ju ”godare” mat desto mer kastar vi. Köket gav ex. på att vi kastade 5,2 kg köttbullar och pasta en dag jämförelsevis med 1,2 kg soppa. Det slängs också mycket mjölk! Köket vill att vi pratar om detta i klasserna. Hur kan vi förbättra oss? En önskan från köket är också att vi blir bättre på att ta mjölk i kossan utan spill.
  • V.43 är det Tema vecka i köket efter elevernas önskemål. Det blir mat från olika länder. Matrådsrepresentanterna ska ha med sig en utvärdering av Tema veckan till nästa matråd tisdagen den 24/11-15.
  • Eleverna önskar grönsaker som inte är så blandade. Ex. kålrot, vitkål och morötter i stavar.
  • Kostchef Sabina vill att de 3 st skåp med innehåll som står i matsalen tas bort senast v.45 av hygieniska skäl.

Tisdagen den 24/ 11-15 ses vi i matrådet igen kl. 9.00. Då ska vi ha möte samt se om vi kan ta fram matsalens adventsljusstakar. Denna dag kommer det även serveras efterrätt av köket och matrådet! De elever som är matrådsrepresentanter hjälper till att servera respektive matråd.

Hoppas nu alla får ett riktigt fint höstlov! Mvh Annika

Sidan uppdaterad: 2015-10-25 19.51